Geen lepel maar een vork bij de catch

Geen lepel maar een vork bij de catch. Met je vingers iets uit elkaar zwem je het snelst kopte de Volkskrant*. Het is mooi dat er een wetenschappelijk bewijs wordt geleverd voor iets dat bij Total Immersion al jaren toepast. Als je zwemt met je vingers wat uit elkaar geeft dat je net wat meer voortstuwing.

De TU in Eindhoven heeft dit onderzocht door verschillende modellen handen in een windtunnel te hangen. Marcel Wouda zegt dat het iets is dat al veel langer wordt vermoed, maar dat het mooi is dat dit nu ook echt is bewezen.

Als je maar weinig spanning in je hand te hebt, dan hangen je vingers losjes van elkaar. Je hoeft dus niet van alles te doen, maar vooral niet te doen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je je vingers echt spreidt, want dan glipt er teveel water tussen je vingers door. Je kunt makkelijk een keer tijdens een training uitproberen hoe dit voor jou voelt. Kijk of je meer tegendruk van het water ervaart als je je hand en vingers niet als een lepel, maar meer als een vork houdt? Voor mij werkt het in ieder geval goed.

* Artikel Volkskrant

Leuk of interessant? Deel dit met anderen! Dank je wel.

Terug naar overzicht...